lunes, 28 de febrero de 2011

Pastís de calçots:

Cuina Catalana:

Ingredients:
  • Entre 20 i 30 calçots ja cuits a les braes i nets
  • 3 ó 4 ous (segons la mida)
  • 1 tetrabric de llet especial cuina
  • 1 grapat de formatge ratllat
  • Una mica de nou moscada, pebre i sal

Elaboració:

Agafar els calçots i posar-ho tot a un bol. Passar-ho tot pel batedor fins que estigui tot triturat i ens quedi una textura de crema.Tot seguit buidar dins un motllo amb la forma desitjada i posar-ho dins d'un altre que previament haurem omplert amb aigua per fer al bany maria.  Seguidament, posar-ho al forn , el qual haurem escalfat prèviament a 180º durant uns 60 minuts. Quant estigui, treura-ho i ho deixar-ho refredar dins del mateix motllo.  I ja estarà llest!!

Si es vol es pot acompanyar de salsa romesco, ja que en definitiva es tracte de una nova manera de menjar calçots!




El temps aproximat de elaboració és de 1 hora.




viernes, 25 de febrero de 2011

Bavaresa de formatge fresc i mango:

Postres:

Ingredients:
  • 5 fulls de gelatina
  • 50 ml d'aigua
  • 150 g de formatge fresc
  • 40 g de sucre
  • Un mango
  • Unes quantes maduixes

Elaboració:

Deixar uns minuts els fulls de gelatina en remull en un bol amb aigua freda, fins que quedin tous. Mentre, osar un cassó al foc amb aigua i sucre. Quan bulli,  retirar del foc i  incorporar els fulls de gelatina d'un en un, tot remenant-ho bé perquè es fonguin.
Barrejar la meitat d'aquesta preparació amb el formatge fresc i barrejarbé, que quedi tot ben unit. Amalgama l'altre meitat amb la polpa del mango que s'haurà triturat prèviament. Posar una capa de formatge fresc a cada got i es deixar al congelador uns minuts fins que qualli una mica. Tot seguit, disposar-hi una part del preparat de mango.La mateix aoperació es pot repetir tantes vegades com capes es vulguin.
Guardar els gots a la nevera fins el moment de servir, abans de servi pero donar el toc final amb unes maduixestallades petites.I ja estarà llest!!


El temps aproximat d'elaboració és de 45 minuts.




jueves, 24 de febrero de 2011

Crema de carbassó:

Ingredients:
  • 1 kg de Carbassó
  • 3 o 4 Trantxetes
  • 1 patata gran
  • 1 ceba
  • Sal
  • 1 litre i quart d'aigua
  • Oli

Elaboració:

Pelar el carbassó i fer daus. Pelar la ceba i tallar-la a la juliana. Pelar la patata i fer daus.Sofregir-ho tot a foc mig-alt a l'olla on farem la crema, afegir una mica d'oli i afegir la sal al gust.
Quan agafi color, tirar 1 litre d'aigua (deixar l'altre 1/4 de litre per si ho hem d'afegir més tard), deixar bullir fins que estiguin els carbassons i la patata tous.Més o menys entre 10 i 12 minuts bullint a foc mig.
Apartar del foc, afegir el formatge i esperar a que es refredi una mica.Triturar i passar per el xinés.Deixar refredar i posar-ho a la nevera. I ja estarà llest!


El temps aproximat de elaboració és de 30 minuts.



miércoles, 23 de febrero de 2011

Bacallà amb salsa de cacauet i albergínies:

Ingredients:
  • 1/2 kg de bacallà sec
  • 1 pot de crema de cacauets 
  • 3 albergínies 
  • 1 ceba grossa
  • 1 pastilla de brou concentrat
  • gingebre en pols
  • pebre negre
  • 2 alls
  • oli

Elaboració:

Pelar les albergínies i tallar-les a trossos. Fer-les coure en una cassola amb aigua sense sal; com que s'afegiran al bacallà que ja és salat, no cal. Tapar la cassola i deixar que es cogui durant uns 15 minuts. Passat aquest temps, encara que no s'hagin cuit del tot, retirar-les del foc, escorre-les i reservar-les.

Tallar el bacallà a trossos i rentar-lo molt bé. Posar una cassola al foc amb un bon raig d'oli i enrossir-hi la ceba tallada petita i els alls trinxats. Després, afegir els trossos de bacallà i tot un pot de pasta de cacauet; omplir el pot amb aigua per poder escurar-lo al màxim i abocar aquesta aigua a la cassola. Si es creu oportú, afegir-hi una mica més d'aigua. Quan arrenqui el bull condimentar-ho amb una cullerada de gingebre en pols i pebre negre al gust. Deixar que faci xup-xup amb la cassola tapada. No remenar la cassola, sacsejar-la de tant en tant perquè el bacallà no s'enganxi.

Passada una estona, incorporar-hi els trossos d'albergínia cuits abans i deixar que segueixi fent xup-xup una mica més, però ara amb la cassola destapada. I ja estarà llest!


El temps aproximat de elaboració és de 30 minuts 1 hora.

martes, 22 de febrero de 2011

Paella Valenciana:

Cuina Espanyola:

Ingredients:
  • 400 g de conill
  • 400 g de pollastre
  • 250 g de mongeta verda
  • 150 g de garrofó
  • 1 pebrot verd
  • 1 tomàquet madur
  • 500 g d'arròs
  • 8 cullerades d'oli
  • pebre vermell dolç
  • safrà
  • sal
  • aigua

Elaboració:


En primer lloc,posar oli i una mica de sal en una paella.Quan l'oli sigui ben calent, rostir els talls de conill i de pollastre. Per a la preparació d'aquest plat, és molt important que la carn estigui ben rostida. A continuació, sofregir primer les mongetes verdes tallades a trossos, i després, el pebrot verd tallat ben menut i els garrofons. Sis minuts més tard, un cop la verdura estigui ben rossa, afegir dues cullerades de tomàquet triturat, una mica de pebre vermell dolç i safrà. Remenar una mica i tirar-hi l'arròs, el qual s'ha de diexar sofregir una mica. Ja per acabar, cobrir amb aigua freda, fer les rectificacions pertinents de sal, i deixar-ho coure a foc viu fins que l'arròs es begui tota l'aigua i quedi ben eixut. I ja estarà llest!

El temps aproximat d'elaboració és de  30 minuts 1 hora.


lunes, 21 de febrero de 2011

Pa amb tomàquet:

Cuina Catalana:

Ingredients:
  • oli
  • pa
  • tomàquet
  • sal

Elaboració:

Agafar una llesca de pa, i obrir un tomàquet per la meitat. Sucar i escampar el tomàquet per sobre la llesca. Seguidament posar la quantitat d'oli d'oliva i de sal desitjades, i ja estarà llest!
El pa amb tomàquet es pot complementar amb embotits, truites, carn...


Fàcil elaboració i ràpida preparació


Benvinguts al Blog!

El món de la cuina, és un petit espai on trobar moltes receptes de diferents indrets del planeta, però alhora també receptes fetes a partir de productes Catalans i Espanyols.

Esperem  les vostres aportacions al blog i que les receptes publicades us agradin i siguin cuinades a les vostres llars!