Ingredients:
- 300 grams d'arròs
- 200 grams de blat de moro cuit
- 1/4 de kg de gambes
- 2 carbassons petits
- 1 pebrots vermell
- 1 pebrot verd
- 1 ceba
- 1/2 litres de caldo de verdures
- julivert
- 4 cullerades d'oli d'oliva verge
- sal
- pebre
Elaboració:
Netejar els pebrots, i treure'ls les llavors i les tires blanques. tallar-los en tires. Rentar els carbassons i tallar-los en rodones i llavors per la meitat. Pelar la ceba i tallar-la en tires fines. Escórrer el blat de moro cuit.
Pelar les gambes, reservar les cues i posar els caps i les closques en una pot amb caldo. portar-ho a ebullició i coure-ho 5 minuts.
Escalfar dues cullerades d'oli en una paella i sofregir els pebrots, els carbassons, la ceba i el blat de moro cuit durant 5 minuts
Posar a esclafar l'oli restant en una cassola i reafogar l'arròs durant un parell de minuts. Afegir el caldo calent prèviament col·lat i deixar-ho coure a foc mig durant 10 minuts. Incorporar-hi el sugrefit de verdures i les gambes reservades.
Ajustar la sal, afegir-hi pebre i la meitat del julivert picat i deixar-ho coure 10 minuts més. Quan l'arròs estigui al punt retirar-ho del foc i deixar-lo reposar tapat 2-3 minuts. Escampar la resta de julivert picat per sobre i ja estarà llest!
El temps aproximat d'elaboració és de 1 hora.
Fa molt bona pinta!! el tastarem.
ResponderEliminar