miércoles, 4 de mayo de 2011

Arròs amb gambes i verdures:

Ingredients:
  • 300 grams d'arròs
  • 200 grams de blat de moro cuit
  • 1/4 de kg de gambes
  • 2 carbassons petits
  • 1 pebrots vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 1/2 litres de caldo de verdures
  • julivert
  • 4 cullerades d'oli d'oliva verge
  • sal
  • pebre

Elaboració:

Netejar els pebrots, i treure'ls les llavors i les tires blanques. tallar-los en tires. Rentar els carbassons i tallar-los en rodones i llavors per la meitat. Pelar la ceba i tallar-la en tires fines. Escórrer el blat de moro cuit.

Pelar les gambes, reservar les cues i posar els caps i les closques en una pot amb caldo. portar-ho a ebullició i coure-ho 5 minuts.

Escalfar dues cullerades d'oli en una paella i sofregir els pebrots, els carbassons, la ceba i el blat de moro cuit durant 5 minuts

Posar a esclafar l'oli restant en una cassola i reafogar l'arròs durant un parell de minuts. Afegir el caldo calent prèviament col·lat i deixar-ho coure a foc mig durant 10 minuts. Incorporar-hi el sugrefit de verdures i les gambes reservades.

Ajustar la sal, afegir-hi pebre i la meitat del julivert picat i deixar-ho coure 10 minuts més. Quan l'arròs estigui al punt retirar-ho del foc i deixar-lo reposar tapat 2-3 minuts. Escampar la resta de julivert picat per sobre i ja estarà llest!

El temps aproximat d'elaboració és de 1 hora.




1 comentario: