miércoles, 23 de febrero de 2011

Bacallà amb salsa de cacauet i albergínies:

Ingredients:
  • 1/2 kg de bacallà sec
  • 1 pot de crema de cacauets 
  • 3 albergínies 
  • 1 ceba grossa
  • 1 pastilla de brou concentrat
  • gingebre en pols
  • pebre negre
  • 2 alls
  • oli

Elaboració:

Pelar les albergínies i tallar-les a trossos. Fer-les coure en una cassola amb aigua sense sal; com que s'afegiran al bacallà que ja és salat, no cal. Tapar la cassola i deixar que es cogui durant uns 15 minuts. Passat aquest temps, encara que no s'hagin cuit del tot, retirar-les del foc, escorre-les i reservar-les.

Tallar el bacallà a trossos i rentar-lo molt bé. Posar una cassola al foc amb un bon raig d'oli i enrossir-hi la ceba tallada petita i els alls trinxats. Després, afegir els trossos de bacallà i tot un pot de pasta de cacauet; omplir el pot amb aigua per poder escurar-lo al màxim i abocar aquesta aigua a la cassola. Si es creu oportú, afegir-hi una mica més d'aigua. Quan arrenqui el bull condimentar-ho amb una cullerada de gingebre en pols i pebre negre al gust. Deixar que faci xup-xup amb la cassola tapada. No remenar la cassola, sacsejar-la de tant en tant perquè el bacallà no s'enganxi.

Passada una estona, incorporar-hi els trossos d'albergínia cuits abans i deixar que segueixi fent xup-xup una mica més, però ara amb la cassola destapada. I ja estarà llest!


El temps aproximat de elaboració és de 30 minuts 1 hora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario