martes, 15 de marzo de 2011

Cocido madrileny:

Cuina Espanyola:

Ingredients:
  • 250 grams de cigrons
  • 4 patates
  • 1 pastanaga
  • una mica de api
  • 750 grams de cabdell (repollo)
  • 500 grams de conill de vadella
  • 1/4 de gallina
  • 1 punta de pernil serrà
  • 1 xoriç de guisar
  • 1 botifarra (morcilla)
  • 1 tros de cansalada
  • fideus fins
  • sal

Elaboració:

El dia anterior posar els cigrons en remull., aproximadament unes 12 hores.

Posar una olla al foc amb aigua abundant. Introduir-hi  el conill de vadella, la cansalada, la punta de pernil, el xoriç i la gallina. quan comenci a bullir introduir-hi els cigrons.

Deixar-ho bullir tot molr a poc a poc unes dos hores, retirant la espuma que es forma a la part superior. afegir-hi les patates, la pastanaga, y l'api i posar-ho al punt de sal. Després deixar-ho coure fins al final. En cas d'haver d'afegir aigua, aquesta ha d'estar sempre calenta.

Coure el cabdell trocejat en una olla a part. un cop cuit amanir-lo amb oli all molt picat, i una cullarada de pebra roig.

Un cop els cigrons cuits, colar el caldo, per fer la sopa en un altre recipient. Quan la sopa comenci a bullir afegir-hi els fideus fins i deixar-ho coure fins que estiguins fets.

Tallar la carn i servir-la en una safata a part. Servir la sopa en una sopera i per últim servir els cigrons i les verdures en un plat a part i ja estara llest!!


El temps aproximat d'elaboració és de 3 hores i 20 minuts.



1 comentario: