- 8 ous
- 300g de salmó fumat tallat a daus
- 100g de formatge blau tallat a daus
- 250 ml de nata per cuinar
- 10 olives negres
- 1 ceba tendra
- 50g de formatge parmesà
- 2 cullerades d'alfàbrega picada
- oli d'oliva verge extra i sal
- mantega i un motlle rodó de vidre
Elaboració:
Primer de tot untar un motlle rodó, d'uns 26 cm de diàmetre, amb una mica de mantega. Tot seguit, pre-escalfar el forn a 150º.
Picar la ceba ben fina i ofeguar-la en un paella amb una mica d'oli durant 2-3 minuts, fins que estigui transparent però no daurada.Un cop cuita, retirar la ceba del foc. Deixar que es refredi i afegir-hi el parmesà i l'alfàbrega picada. Pensar que l'alfàbrega seca perd molt, així que si no en teniu de fresca val més emprar julivert.
Picar la ceba ben fina i ofeguar-la en un paella amb una mica d'oli durant 2-3 minuts, fins que estigui transparent però no daurada.Un cop cuita, retirar la ceba del foc. Deixar que es refredi i afegir-hi el parmesà i l'alfàbrega picada. Pensar que l'alfàbrega seca perd molt, així que si no en teniu de fresca val més emprar julivert.
A continuació, batre els ous i la nata conjuntament. Un cop sigui ben homogeni, afegir-hi la ceba picada, les olives sense pinyol i el salmó tallat a daus. Mesclar-ho bé, però anant en compte de no malmetre el salmó.
Abocar la mescla al motlle que heu preparat abans amb la mantega i afegir els daus de formatge blau per sobre de manera que quedin flotant.
Finalment, només queda coure la quiche al forn durant uns 45 minuts o fins que la part superior estigui ben daurada.
Podeu servir la quiche calenta, temprada o freda.
El temps aproximat d'elaboració és de 1 hora.
No hay comentarios:
Publicar un comentario