Ingredients:
- 500 gr. de mongetes blanques seques
- 200 gr. de xoriço
- 150 gr. de punta de pernil serrà
- 125 gr. de cansalada magra
- 100 gr. de botifarra
- 4 bris de safrà
- 5 gr. de sal
- 5 gr. de pebre negre
Elaboració:
La nit anterior, posar en remull les mongetes.
Al matí següent posar a coure tots els ingredients en una olla gran amb aigua. L'aigua ha de cobrir tots els ingredients per complet. Una vegada comenci el procés d'ebullició deixar coure a foc lent durant tres hores amb l'olla tapada. Durant aquest temps en cas de necessitar més brou afegir més aigua calenta.
Un cop cuites deixar reposar mitja hora i afegir una mica de sal. Passada la mitja hora la fabada ja es podrà servir al plat! i ja estarà llest!!
En cas d'utilitzar una olla de pressió, serà suficient amb una hora de cocció.
El temps aproximat de elaboració és de 3 hores.
No hay comentarios:
Publicar un comentario